David Wilkerson

Mest känd blev David Wilkerson för sitt arbete bland gängmedlemmar och drogmissbrukare i New York. Ett arbete han började i slutet av 1950-talet och som finns beskrivet i boken Korset och stiletten som även har filmatiserats. Boken har sålts i över 50 miljoner exemplar och översatts till 40 språk.


Det sociala arbetet har hela tiden varit en viktig del i David Wilkersons verksamhet. 1971 grundade han organisationen World Challenge som förutom ett stort socialt arbete även bedrivit gatuevangelisation, kampanjer samt publicerat böcker och filmer. David Wilkerson har också känt en kallelse att styrka och uppmuntra pastorer. Sedan 1999 har han rest jorden runt och hållit konferenser för församlingsarbetare.


1987 grundade David Wilkerson församlingen Times Square Church mitt i New York som han ledde sedan dess.


David Wilkerson har skrivit många böcker varav flera finns översatta till svenska. En av de mest kända är Synen, där han beskriver flera stora världshändelser som han såg i en syn på mitten av 1970-talet. Under många år var David Wilkerson även regelbunden medarbetare i tidningen Hemmets Vän.

 
Synen
Finns i lager
Synen
David Wilkerson
David Wilkersons profetia Synen, utgiven första gången 1974,...
156 kr